Lezing
Eiwitchemie
Melk is een belangrijke bron van eiwit in de voeding. Het grootste deel van het eiwit in melk is verdeeld in caseïnemicellen: een unieke eiwitstructuur die nergens anders in de natuur voorkomt. Ook de fysisch-chemische eigenschappen van deze caseïnemicellen verschilt sterk van de meeste andere eiwitten die we kennen.
Inschrijven
Tijdens zijn lezing gaat dr. ir. Kasper Hettinga in op de samenstelling en het fysisch-chemische gedrag van het melkeiwit en hoe dat verandert tijdens de industriële verwerking van melk.
Hannemieke Luyten, Group Manager Food Structuring van het FrieslandCampina Innovation Centre vertelt u over de eigenschappen van eiwit in kaas en yoghurt en hoe dit relateert tot smaak en textuur. Ook spreekt ze over de relatie van eiwitten met gezondheid: welke rol hebben eiwitten bij de vertering?
Programma
15.00 | Introductie |
15.15 | Lezing Kasper Hettinga |
16.15 | Korte pauze |
16.30 | Lezing Hannemieke Luyten, Friesland Campina |
17.30 | Einde nascholing |