Nieuws

Succesvolle editie online Hannover Messe Challenge

Gepubliceerd op
23 april 2021

Op 12 en 13 april heeft de online editie van de Hannover Messe Challenge plaatsgevonden. De acht universiteiten en veertien hogescholen van de regionale VO-HO netwerken organiseerden de Challenge voor de vijfde keer. Dit jaar was het evenement in verband met corona voor het eerst volledig online. Met maar liefst 200 havo en vwo leerlingen uit heel Nederland, was het event een groot succes.

44 teams, 5 winnaars

Tijdens de Hannover Messe Challenge gingen scholieren in twee dagen aan de slag om een creatieve en technisch-innovatieve oplossing te bedenken voor een van de vijf uitdagende challenges. De challenges waren echte vraagstukken van bedrijven en onderwijsinstellingen uit het hele land. Van de 44 ingezonden eindproducten, heeft de jury uiteindelijk van elke challenge een winnaar gekozen.

Alle eindproducten en de winnaars zijn terug te lezen op de website.

Challenges

De deelnemers konden uit verschillende regionale challenges kiezen. Voor Wageningen University heeft Wageningen Pre-University (voorheen Food Valley Netwerk VO-HO) een challenges over voedselverspilling aangedragen. In totaal zijn 9 teams onder leiding van de Verspillingsfabriek met de challenge aan de slag gegaan.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan