Jaaragenda 2022/2023

De netwerkborrel vond plaats op donderdag 23 maart 2023 vanaf 17:00 uur bij het Corlaer College in Nijkerk.

Meer informatie over hoe de borrel is verlopen volgt binnnenkort!

Programma Jaarborrel 2023
17:00 Inloop met een hapje en drankje
17:45 Welkomstwoord + uitleg vouchers en jaaragenda
18:15 Mini workshop - Ronde 1
18:45 Mini workshop - Ronde 2
19:15 Intermezzo
19:30 Afsluiting: je hebt inspiratie opgedaan, hoe kan je dit omzetten? Hoe kan je verandering inzetten?
20:00 Borrel

Aanbod workshops

Er is een aanpassing geweest in de aangeboden workshops, je kunt nu voor ronde 1 kiezen tussen:

- Natuurweek: Het parlement der aardbewoners (Ester Klein Hesselink)

- Duurzaamheidsvraagstuk: Hoe coach je leerlingen tijdens het werken aan complexe duurzaamheidsvraagstukken? (Anne de Fraiture)

En voor ronde 2 kan er gekozen worden tussen:

- Leerprogressie: De vergroting van samenhang in biologieonderwijs (Harmjan Lammers)

- Duurzame ontwikkeling: Workshop leren voor duurzame ontwikkeling (Arjen Nawijn)

- Het social media element kan niet getoond worden - controleer uw instellingen

Klik hier om het volledige aanbod te zien in tekst vorm, indien onderstaande afbeelding niet laadt

Kosten

Deelname aan de borrel kost 1 voucher per persoon. Het beheer van de vouchers ligt bij de school, meer algemene info over vouchers vind je hier.

De locatie

Corlaer College, Henri Nouwenstraat 8, 3863 HV Nijkerk (naast de sporthal)

- Het social media element kan niet getoond worden - controleer uw instellingen

Lees meer over onze partners

Aeres Hogeschool Wageningen

Leerkracht, vakkennis en professionele ontwikkeling

Hoe zorg je ervoor dat je al je kennis, talenten en potentieel benut? Bij Aeres Hogeschool Wageningen richt je je op het vergroten van de leerkracht van mensen en organisaties. Van (beroeps-) onderwijs tot professionele praktijk. Geïnspireerd door de natuur. Het vergroten van leerkracht staat centraal in het totale onderwijsaanbod, de professionaliseringstrajecten en in het praktijkgerichte onderzoek. We staan middenin het werkveld en leiden docenten, praktijkopleiders, innovators van leren en kennismanagers op voor beroepsonderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. 

Christelijke Hogeschool Ede

Kies jij voor een opleiding aan de Christelijke Hogeschool Ede, de CHE (cee-haa-ee)? Wanneer je in Ede komt studeren, dagen we je uit na te denken over hoe jij van betekenis kunt zijn voor een ander. Of je nu studeert of straks werkt, als journalist, verpleegkundige, bedrijfsadviseur of...

'Wie wil jij zijn voor de wereld van morgen?' is een vraag of thema waar jij je tijdens je studie mee bezig houdt.

De CHE is een hogeschool die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van het onderwijs. Dat merk je als student. De CHE mag zich al jaren de beste (middelgrote) hogeschool van Nederland noemen. Elk jaar zetten studenten en onafhankelijke experts de CHE in de Keuzegids op nummer één. Daar zijn we trots op.

Hogeschool Van Hall Larenstein

Hogeschool Van Hall Larenstein is een kleinere hogeschool waar persoonlijke aandacht voor de student vanzelfsprekend is. Studenten kiezen voor Van Hall Larenstein voor de inhoud van de opleidingen, maar ook voor het praktijkgerichte onderwijs. Ze werken al tijdens hun studie met opdrachtgevers uit de praktijk. Onderwijs vindt plaats in een van de gebouwen van de hogeschool in Velp of Leeuwarden, maar ook in de eigen tuinen, labs, ateliers of proefboerderijen. Duurzaamheid zit in het dna van de school en de studenten. Van Hall Larenstein werd dan ook door een landelijk studentenpanel uitgeroepen tot duurzaamste hogeschool van Nederland.

Van Hall Larenstein biedt hbo-opleidingen aan op het gebied van de inrichting van onze omgeving, water, natuur, voeding, dieren, business en internationale ontwikkeling. Er zijn ook deeltijdopleidingen, associate degrees en masteropleidingen. Wie meer wil weten over de school of geholpen wil worden met zijn studiekeuze, vind verdere informatie op de website.

Wageningen Youth Institute

“Hoe voeden we de wereld in 2050 op een eerlijke, duurzame en gezonde manier wanneer de wereldbevolking stijgt naar 10 miljard?” Deze vraag stellen we aan havo en vwo leerlingen die begonnen zijn aan hun profielwerkstuk of meesterproef en mee willen denken aan deze vraag.

Wageningen Youth Institute (WYI) is onderdeel van Wageningen University & Research en de World Food Prize Foundation in de Verenigde Staten. Elk jaar organiseert WYI een profielwerkstukwedstrijd en daagt hiermee leerlingen uit op zoek te gaan naar oplossingen voor een van de grootste uitdagingen waar we in de wereld voor staan: het wereldvoedselvraagstuk. De winnaar gaat in oktober mee naar de uitreiking van de World Food Prize in Des Moines, de Verenigde Staten. De winnaar ontmoet daar leerlingen en experts van over de hele wereld en doet mee aan het Global Youth Institute.

Wetenschapsknooppunt Wageningen University

Wetenschapsknooppunt Wageningen University brengt wetenschap in de klas. We nodigen kinderen en (aankomende) leerkrachten uit op de universiteit en brengen wetenschap en techniek in de klas door middel van aantrekkelijke lesactiviteiten. Hierbij maken kinderen en (aankomende) leerkrachten kennis met onderzoekend en ontwerpend leren.

Een aantal van onze jaarlijks terugkerende activiteiten zijn: Kinderuniversiteit, Junior Science Lab, Ontwerpwedstrijd, Wetenschapper in de klas en Senior Science Lab (voor pabo-studenten). Verder bieden wij de webapp TOOL waarmee leerlingen uit groep 5 t/m 8 volgens het 7-stappenmodel van onderzoekend leren werken. Daarnaast bieden wij verschillende lespakketten en inspiratiekaarten.

Het Wetenschapsknooppunt is een samenwerking tussen Wageningen University en Christelijke Hogeschool Ede.

Wageningen Pre-University

Wageningen Pre-University (voorheen Food Valley Netwerk VO-HO) inspireert docenten om innovatieve kennis uit het domein 'gezonde voeding en leefomgeving' toe te passen in de klas. Zo bieden en ontwikkelen wij lesproducten, uitdagende projecten voor leerlingen en nascholingen voor vakdocenten binnen havo en vwo. Studiesucces in het hoger onderwijs begint in het voortgezet onderwijs, daarom zetten wij ons in voor een goede aansluiting tussen het voortgezet en hoger onderwijs.

'Voor inspiratie en nieuwe kennis in de klas'

Wageningen University & Research

De universiteit is een belangrijk onderdeel van Wageningen University & Research. De universiteit richt zich specifiek op de thema’s gezonde voeding en leefomgeving en draagt met bachelor- en masteropleidingen bij aan voedselzekerheid.

Decanen, mentoren, studiekeuzeprofessionals en vakdocenten spelen een belangrijke rol bij de studiekeuze van leerlingen. Wageningen University wil je hierbij graag ondersteunen. Op onze website vind je diverse mogelijkheden om leerlingen te ondersteunen bij het maken van een studiekeuze.

Wil je weten wat onze netwerkscholen bijzonder maakt? Dat kan je zien in de inspiratiefilmpjes die de scholen begin 2022 hebben gemaakt.

Heb jij activiteiten voor de FVSN-jaaragenda?

De scholen organiseren al enorm veel inspirerende activiteiten. Daarvan willen wij alle docenten uit ons scholennetwerk laten profiteren. Organiseert jouw school iets dat ook voor vakgenoten van andere scholen uit het netwerk interessant en toegankelijk is?