Remote sensing met de Raspberry Pi

In deze workshop wordt een excellentie-project besproken rond de Raspberry Pi; een minicomputertje op creditcardformaat.

Werkgroepleider(s)

  • Michiel van Duin, docent Natuurkunde, Pallas Athene College

Verslag door studenten minor educatie

Drie leerlingen en Michiel namen ons mee in de wereld van de Raspberry Pi. De Raspberry Pi is een computer op creditcard formaat en kost rond de 100 euro. Wel is er nog een beeldscherm, toetsenbord en muis nodig.

Na een korte introductie over de Raspberry Pi en wat je er mee zou kunnen konden de deelnemers aan de slag. Er werd een handleiding uitgedeeld met een stappenplan. De mannen gingen meteen los, de enige aanwezige vrouw deed het wat rustiger aan. Er was een opdracht waarbij een foto gemaakt moest worden met de Raspberry Pi waarna met codes de foto’s gespiegeld of gedraaid konden worden.

De workshop was natuurlijk veel te kort om de vele mogelijkheden van de Raspberry Pi te ontdekken. Wel hebben we een goede eerste indruk gekregen over de mogelijkheden. Het kan een leuke aanvulling zijn op het lesprogramma en vooral op het gebied van modelleren zeker een verrijking zijn.