Food Valley Scholenconferentie 2017

Op donderdag 12 oktober 2017 kwamen ruim 100 vakdocenten, schoolleiders, decanen, mentoren, TOA's, studenten en scholieren uit het voortgezet en hoger onderwijs samen op de Food Valley Scholenconferentie. Dit jaar was Aeres Hogeschool Wageningen gastheer van de conferentie.

Technologie in de klas

De vijfde Food Valley Scholenconferentie met als titel “Technologie in de klas” stond in het teken van technologie ter ondersteuning van het leerproces.

Vandaag de dag kunnen we niet meer om technologie heen, ook niet ‘in de klas’. Het biedt kansen, maar roept ook vragen op. Want op welke manier biedt technologie succesvolle ondersteuning bij het leren, waar zit het daadwerkelijke rendement? Daar kwamen we achter tijdens de verschillende workshoprondes.
Nadat dagvoorzitter Madelon de Beus de conferentie had geopend, vertelde Louise O. Fresco, voorzitter Raad van Bestuur van Wageningen UR over haar plannen omtrent het Wageningen Borlaug Youth Institute en hoe leerlingen deel kunnen nemen.

Dr. Frank de Jong, lector 'Responsief onderwijs' en 'Kenniscreatie en ecologisch intelligent denken' bij Aeres Hogeschool Wageningen ging aansluitend in zijn keynote lezing in op "Het leerproces centraal bij technologische ondersteuning in de klas".

Na de opening en keynote lezing volgde de eerste workshopronde, die deze keer plenair was. Leerlingen van de verschillende vo-scholen uit het netwerk namen deel aan een Q&A met dr. Frank de Jong. 

Wilt u weten hoe de keynote lezing en de workshoprondes verlopen zijn? U leest het in de verslagen die de studenten van de minor Educatie van Wageningen University gemaakt hebben. Bekijk voor een impressie van de gehele dag het filmpje.

YouTube.JPG

Food Valley scholenconferentie 2018

Volgend jaar is Wageningen University & Research gastinstelling van de conferentie. In 2018 viert Wageningen University & Research namelijk haar 100ste verjaardag. Graag tot volgend jaar!

Conferentiecommissie

  • Madelon de Beus, faculteitsdirecteur Aeres Hogeschool Wageningen (voorzitter)
  • Arjen Nawijn, Aeres Hogeschool Wageningen
  • Peter Ravensbergen, Afdelingsleider Christelijk Lyceum Veenendaal
  • San van Donselaar, Rector Pantarijn
  • Wilfred Nep, Rector van Het Streek
  • Jamila de Jong, netwerkcoördinator, Wageningen University
  • Marion Kemperman, Wageningen University (secretaris)