Stagiair(e) gezocht: Ontwikkeling Junior Consultancy Training i.s.m. Technical Development Studio

In samenwerking met de Technical Development Studio (TDS) op de campus (Innovatron) gaan wij een Junior Consultancy Training opzetten. Hiervoor zoeken wij een stagiaire, die in een periode van 6 maanden deze uitdaging aan wil gaan met ons.

Wat is de Technical Development Studio (TDS)?

In samenwerking met de Technical Development Studio (TDS) op de campus (Innovatron) gaan wij een Junior Consultancy Training opzetten. Zij maken voor de verschillende afdelingen op de campus machines en materialen op maat, precies zoals zij dat nodig hebben. Deze zijn niet te koop te vinden. Elektronica, meet- en regeltechniek, constructietechniek en apparatenbouw zijn hun specialiteiten.

Wat is een Junior Consultancy Training?

Een Junior Consultancy training (JCT) is een project voor 10-12 weken. Leerlingen werken zelfstandig, onder begeleiding van de docent en de betrokken student aan de JCT. Het project wordt gestart met een startdag (op de campus). Hier horen de leerlingen alles wat ze moeten weten om goed van start te gaan. Vaak wordt de opdracht uitgelegd door een expert of een daadwerkelijke opdrachtgever. Na de startdag zullen de leerlingen op hun eigen school verder werken aan het project. Meerdere keren gedurende het project leveren de leerlingen hun ‘verslag’ in bij de studentbegeleider. Met de verkregen feedback gaan de leerlingen weer hard aan de slag. Het project wordt afgesloten met een slotdag (op de campus). Hier presenteren de leerlingen hun bevindingen aan de opdrachtgever/expert en de studentbegeleider. De opdrachtgever/expert en de studentbegeleider beoordelen de leerlingen en kiezen een groepje dat de opdracht het beste uitgevoerd heeft.

De opbouw van een JCT is vrijwel altijd hetzelfde:

  • formuleren van een onderzoeksvraag en maken van een onderzoeksplan
  • uitvoeren van het onderzoeksplan
  • verbeteren van het onderzoeksplan
  • eindverslag/presentatie maken

Stagiair(e) gezocht

Wat wij gaan doen is een opdracht zoeken bij de Technical Development Studio, die zij gekregen hebben, en deze ombouwen naar een opdracht voor de VWO leerlingen (4e/5e jaars). Hiervoor zoeken wij een stagiaire, die deze uitdaging aan wil gaan met ons. Op het technisch vlak zal de TDS je ondersteunen, jij zorgt voor het omzetten van de opdracht in passend lesmateriaal. Didactische ondersteuning komt vanuit ons team. Het is de bedoeling dat de leerlingen de opdrachten, en dus het apparaat, ook echt gaan maken. Als het lesmateriaal gereed is gaan we dit testen bij een van onze netwerkscholen. Waar nodig kan het daarna nog aangepast worden en opgenomen worden in ons standaard aanbod.

De stageperiode zal 6 maanden zijn, fulltime.

Documenten/bestanden die gemaakt moeten worden:

  • Leerlingenhandleiding
  • Docentenhandleiding
  • Studentenhandleiding
  • Presentaties voor de startdag
  • Beoordelingsformulier

Interesse?

Stuur dan je cv met korte motivatie naar ellen.vanseben@wur.nl.